Vizesi Almak

İzmir Vize İşlemleri
Tel +90 (232) 425-4940

Google+ Vize , Vize İşlemleri , Vize Başvurusu , Vize Almak , Vize Formaları , Vize İstemyen Ülkeler , Vize Nasıl Alınır
+90 232 425 4940
+90 549 740 2165
info@vizeizmir.com
Vize Ana Sayfa Vize Başvurusu Vize Formları Vize İşlemeleri Vize İstemeyen Ülkeler Vize Nasıl Alınır Hakkımızda Vize İletişim

Vize İşlemleri

   Amerika Vizesi Almak
    Schengen Vizesi Almak
  İngiltere Vizesi Almak
    İspanya Vizesi Almak
   Fransa Vizesi Almak
    Dubai Vizesi Almak
    Almanya Vizesi Almak
   Avustralya Vizesi Almak
   Hollanda Vize Almak
    Avusturya Vize Almak
    İtalya Vizesi Almak
    Belçika Vizesi Almak
   Japonya Vizesi Almak
    Kanada Vizesi Almak
    Rusya Vizesi Almak
   Brezilya Vizesi Almak
    İsviçre Vizesi Almak
    Norveç Vizesi Almak
    Ukrayna Vizesi Almak
   Meksika Vizesi Almak
   Mısır Vizesi Almak
    Portekiz Vizesi Almak
    Romanya Vizesi Almak
    Yunanistan Vizesi Almak
    Danimarka Vizesi Almak
    İsveç Vizesi Almak
   Çin Vizesi Almak
   Bulgaristan Vizesi Almak
  Polonya Vizesi Almak
  İsrail Vizesi Almak
   Moldova Vizesi Almak
    Hindistan Vizesi Almak
   Macaristan Vizesi Almak
    Küba Vizesi Almak
   Malezya Vizesi Almak
   Tunus Vizesi Almak
   Cezayir Vizesi Almak
  Maldiv Vizesi Almak
  Etiyopya Vizesi Almak
  İzlanda Vizesi Almak
 

Umre Vizesi Almak

    Umre hac zamanı (Zilhicce ayı) dışında, Müslümanların Kabe’yi ziyaret etmesine denir. Bu ziyareti yapanlar hacı olarak adlandırılmaz, mutemir yani “yarı hacı” olarak adlandırılırlar. Umre istendiği kadar çok yapılabilir. Umre, Kurban Bayramı’nda başlar ve Ramazan Bayramı’na kadar devam eder. İhram giyilerek yapılır, Mekke etrafında tavaf edilir. Umre yapmak isteyen kişi, Türkiye’den direkt Mekke’ye gidiyorsa, hava alanında ihram giyer.

 

Umreye Gitmek İçin Neler Yapmak Gerekir

   Umre’ye gitmek isteyenler, arzu ederlerse şirketlerle ya da Diyanet İşleri Başkanlığı kanalıyla gidebilirler. Örneğin Hacca gidenlerin %60’ını Diyanet İşleri Başkanlığı, %40’ını ise Türsap’a bağlı, onun şartlarını taşıyan seyahat acenteleri götürüyor. Ancak Umre’de bu oranlar geçerli değil. Kim ne kadar götürmek isterse o kadar kişiyi Umre’ye götürebiliyor. Umre’ye gitmek için, öncelikle İl veya İlçe Müdürlükleri’ne başvurmak gerekmektedir ( Umre Diyanet İşleri Başkanlığı ile gidilecekse). Şirketlerle gitmek için, o şirketin bir şubesine gidip kayıtlarını yaptırırlar. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın belirlediği parayı yatırarak kaydolurlar.Pasaport bilgileri ni de eksiksiz doldurmuş olmaları gerekmektedir. Gerekli belgeler teslim edildikten sonra (pasaport, 4 fotoğraf, nüfus cüzdanı, banka dekontu), Umre vizesi, Ankara’daki Suudi Arabistan Büyükelçiliği’nden alınır.

 

Umre Vizesi Almak İçin Gerekli Evraklar

     En az bir yıl geçerlilik süresi olan, yıpranmamış pasaport ve bu pasaportun 1998 yılından sonra alınması gerekmektedir. Pasaportu olmayan ve bunun yerine anne veya babasının pasaportuna kayıt yaptırılması gereken çocukların, önce Emniyet Müdürlüğü’nce çocukların fotoğrafları, mühürlü olarak anne veya babanın pasaportlarına işlenmelidir. Arkalı önlü nüfus cüzdanı fotokopisi ve 4 adet vesikalık fotoğraf gerekmektedir. Karı koca Umre’ye gitmek isteyenler, vukuatlı nüfus örneği ve evlilik cüzdanı fotokopisi ibraz etmelidirler. 45 yaşın altında bayanların gidebilmeleri için, nüfus idaresinden akrabalık belgesi ve taahhütname (noter onaylı) gerekmektedir. 45 yaş altı bayanlar, yanlarında birinci dereceden akrabaları olan bir erkek bulunmadan gidemezler. 45 yaş üstü evli bayanların, eşlerinden muvafakat name almaları gerekmekte ve yine birinci dereceden akrabasıyla gideceğinin taahhüt edilmesi gerekmektedir. Muvafakat namenin içeriği, eşinin birinci dereceden akrabalarıyla (oğlu, babası, kayınpederi vb.), Umre’ye gitmesine rızam var şeklinde olmalıdır. Taahhütname ise, kendisini götüreceği akrabası tarafından yazılmalı ve Umre boyunca her türlü masraflarının karşılanacağının taahhüttü şeklinde olmalıdır.

 

Umre Vizesi Alırken Bilinmesi Gerekirken

   Bir turizm şirketi aracılığıyla Umre vizesi başvurusunda bulunan kişilerin, başvurdukları acentanın Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan vizeli olup olmadığına dikkat etmeleri gerekmektedir.

Vizeli firmalar arasından hangisini seçeceğinize karar verirken, köklü ve alanında uzman bir firma olmasına dikkat etmelisiniz. Çünkü, seyahatiniz boyunca karşılaşacağınız tüm aksaklıklardan bu firma sorumlu olacaktır. Umre’ye giden özellikle yaşlı vatandaşların, sahte firmalara ya da yeterince uzman olmayan firmalara başvurmamaları önemle belirtilmektedir.

 
 

2009 Bu Web Sayfası Denver Ltd. Aittir İzinsiz Kopyalanması Yasaktır!!!!

Bu Web Sayfası Bütün Web Browser'lar Tarafından Görüntülenebilir